Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (2024)

Το Curtain Bangs και το Blunt bangs είναι χτενίσματα που είναι στη μόδα από πάντα. Υπάρχουν πάνω από 30 είδη κτυπήματος. Τα κτυπήματα είναι ένα χτένισμα στο οποίο τα μαλλιά ή οι τρίχες πέφτουν από το μπροστινό μέρος μέχρι το μέτωπο.

Τα κτυπήματα μπορούν να διατηρηθούν σε οποιοδήποτε μήκος, αν και συνήθως, διατηρούνται ακριβώς πάνω από τα φρύδια.

Βασικές τακτικές

  1. Τα κτυπήματα κουρτίνας είναι πιο μακριά, πλαισιώνουν το πρόσωπο και χωρίζουν στο κέντρο.
  2. Τα αμβλεία κτυπήματα κόβονται ευθεία στο μέτωπο.
  3. Και τα δύο στυλ μπορεί να είναι ευέλικτα, αλλά τα κτυπήματα κουρτίνας προσφέρουν μια πιο απαλή, πιο casual εμφάνιση.

Curtain Bangs vs Blunt Bangs

Η διαφορά μεταξύ των κτυπημάτων κουρτίνας και αμβλύς κτυπήματα είναι ότι τα κτυπήματα κουρτίνας έχουν μεγαλύτερο μήκος και αποτελούν μέρος της μέσης. Τα κτυπήματα κουρτίνας είναι σαν κουρτίνες στο πρόσωπό σας, χωρίζονται στη μέση από το τριχωτό της κεφαλής frontline. Τα αμβλεία κτυπήματα κόβονται απλά στο μέτωπο, σε μήκος ακριβώς πάνω από τα φρύδια, χωρίς στρώσεις ή χωρίστρα.

Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (1)

Τα κτυπήματα κουρτίνας είναι ένα είδος χτενίσματος με κτυπήματα. Έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Πλαισιώνουν το πρόσωπο και από τις δύο πλευρές.

Είναι χωρισμένα από τη μέση και διατηρούνται περισσότερο από τα συνηθισμένα κτυπήματα. Φαίνονται καλά σε κάθε σχήμα προσώπου καθώς προσαρμόζονται στο πρόσωπο.

Τα αμβλεία κτυπήματα είναι απλά κτυπήματα χωρίς στρώσεις. Δεν χωρίζονται. Διατηρούνται ίσια, και το μήκος τους διατηρείται πάντα ακριβώς πάνω από τα φρύδια.

Τα μαλλιά κόβονται ίσια στο μέτωπο αμβλύ. Είναι πιο χοντρά και δίνουν βάρος στο βλέμμα.

Συγκριτικός πίνακας

Παράμετροι σύγκρισηςΚουρτίνα κτυπήματαBlunt Bangs
Τι είναι?Τα κτυπήματα κουρτίνας είναι τα κτυπήματα στα οποία τα μαλλιά χωρίζονται από τη μέση.Τα αμβλεία κτυπήματα διατηρούνται ευθεία πάνω από το μέτωπο.
ΜήκοςΜπορούν να διατηρηθούν μακριά ή κοντά.Διατηρούνται κοντά, ακριβώς πάνω από τα φρύδια.
ΣυντήρησηΔεν χρειάζονται πολλή συντήρηση. Είναι λιγότερη δουλειά.Απαιτούν περισσότερη συντήρηση.
ΤομήΔεν θα χρειαστούν κοπή για περίπου. ενάμιση μήνα.Θα χρειάζονταν κοπή σε τρεις εβδομάδες.
ΕπίπεδηΤα κτυπήματα κουρτίνας μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώσεις.Τα αμβλεία κτυπήματα δεν είναι στρωμένα.

Τι είναι τα Curtain Bangs;

Τα κτυπήματα κουρτίνας είναι ένα στυλ κτυπήματος στο οποίο τα μαλλιά χωρίζονται από τη μέση. Μερικές φορές κρατούνται ελαφρώς μακριά από το κέντρο επίσης.

Τα κτυπήματα διατηρούνται περισσότερο σε αυτό το στυλ. Ωστόσο, μπορούν να διατηρηθούν σε οποιοδήποτε μήκος ανάλογα με το σχήμα του προσώπου.

Είναι πλαϊνά, οπότε δεν χρειάζεται να έχουν μόνο μήκος φρυδιών. Σύμφωνα με το όνομα, τα κτυπήματα λειτουργούν ως ανοιχτά κουρτίνες στο πρόσωπο.

Τα κτυπήματα κουρτίνας δεν απαιτούν πολλή συντήρηση. Είναι λιγότερο δουλειά και φαίνονται πολύ κομψά. Συνδυάζονται με οποιοδήποτε σχήμα προσώπου, δίνουν μια πυκνή όψη στα μαλλιά και λειτουργούν και με τη γραμμή του σαγονιού.

Τα κτυπήματα κουρτίνας θεωρούνται τέλεια κτυπήματα για selfie καθώς ταιριάζουν με κάθε σχήμα προσώπου. Δίνουν μια χαριτωμένη girly εμφάνιση καθώς πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Τα κτυπήματα κουρτίνας μπορούν να διαμορφωθούν ως πολυεπίπεδα, κυματιστά, ίσια, σγουρά, αναποδογυρισμένα, μακριά, σαρωτά κ.λπ.

Τα κουρτίνα κτυπήματα είναι σε στυλ από τη δεκαετία του '70. Έγιναν διάσημοι όταν το διάσημο σεξ σύμβολο της εποχής, η Μπριζίτ Μπαρντό, έφτιαξε τα μαλλιά της σε μια τέλεια κουφωτή φράντζα.

Πολλές διασημότητες έχουν παρουσιαστεί με κουρτίνες όλα αυτά τα χρόνια, όπως η Selena Gomez, η Ariana Grande, η Zooey Deschanel, η Jameela Jamil κ.λπ.

Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (2)

Τι είναι το Blunt Bangs;

Τα αμβλεία κτυπήματα είναι απλά κτυπήματα που διατηρούνται σε όλο το μέτωπο, ίσια και χωρίς στρώσεις. Το μήκος τους διατηρείται ακριβώς πάνω από τα φρύδια, ώστε να μην μπορούν να έρθουν στα μάτια.

Τα μαλλιά κόβονται αμβλύ για να τους δώσει μια πιο βαριά εμφάνιση. Δεν έχουν φτερωτό βλέμμα, διατηρούνται ίσια και έχουν κοφτερό κόψιμο. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε τα κτυπήματα με μια ελαφριά καμπύλη προς τα πάνω για να τους δώσετε μια ωραία εμφάνιση.

Τα αμβλεία κτυπήματα ταιριάζουν καλά με ένα οβάλ σχήμα προσώπου, ενώ το σχήμα στρογγυλού προσώπου λειτουργεί επίσης. Φαίνονται καλύτερα όταν έχετε ήδη ίσια μαλλιά. Ωστόσο, τα αμβλύ κτυπήματα απαιτούν φροντίδα και συντήρηση.

Μερικές φορές φαίνονται πιο λιπαρά από τα υπόλοιπα μαλλιά σας, επομένως θα πρέπει να χρειάζεστε ένα ξηρό σαμπουάν για αυτά.

Επίσης, για να διατηρηθούν αμβλεία και σε φόρμα, τα κτυπήματα θα απαιτήσουν κοπή σε περίπου τρεις εβδομάδες για να διατηρηθούν αμβλεία και σε υφή.

Τα αμβλεία κτυπήματα δίνουν στο πρόσωπο μια μακρόστενη όψη. Και μπορούν να φορμαριστούν με οποιοδήποτε χτένισμα για τα πίσω μαλλιά όπως ανοιχτά μαλλιά, πλεξούδες, αλογοουρά, κότσο κ.λπ.

Πολλές διασημότητες έχουν εμφανιστεί με αμβλύ κτυπήματα όλα αυτά τα χρόνια, όπως η Τέιλορ Σουίφτ, η Ναόμι Κάμπελ, η Μπέλα Χαντίντ, η Ριάνα, κ.λπ. Πράγματι, η Ντακότα Τζόνσον έχει εμφανιστεί με αμβλύ κτυπήματα σε μια από τις ταινίες της.

Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (3)

Κύριες διαφορές μεταξύ των κτυπημάτων κουρτίνας και των αμβλέων κτυπημάτων

  1. Τα κτυπήματα κουρτίνας είναι ελαφρώς μακριά από το κέντρο και χωρίζονται από τη μέση. Από την άλλη, τα αμβλεία κτυπήματα δεν χωρίζονται και πάνε κατευθείαν στο μέτωπο.
  2. Τα κτυπήματα κουρτίνας συντηρούνται εύκολα και έχουν λιγότερη δουλειά. Τα αμβλεία κτυπήματα είναι λίγο δύσκολο να διατηρηθούν σε σύγκριση με τα κτυπήματα κουρτίνας.
  3. Τα κτυπήματα κουρτίνας μπορούν να στρωθούν, ενώ τα αμβλεία κτυπήματα δεν είναι στρωμένα.
  4. Τα κτυπήματα κουρτίνας διατηρούνται πολύ, αν και μπορούν να διατηρηθούν και κοντά. Ωστόσο, τα Blunt bangs μπορούν να διαμορφωθούν μόνο με μήκος μέχρι τα φρύδια.
  5. Τα κτυπήματα κουρτίνας δεν απαιτούν τακτικό κόψιμο στα αμβλεία κτυπήματα πρέπει να κόβονται κάθε τρεις εβδομάδες για να διατηρούνται αμβλύ.
Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (4)

αναφορές

  1. https://fashion-history.lovetoknow.com/body-fashions/hairstyles-fashion
  2. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/089124301015005003

Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιουλίου, 2023

Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (5)

Ένα αίτημα;

Έχω καταβάλει τόση προσπάθεια γράφοντας αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για να σας προσφέρω αξία. Θα είναι πολύ χρήσιμο για μένα, αν σκέφτεστε να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με τους φίλους/την οικογένειά σας. Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ♥️

Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (6)

Chara Yadav

Η Chara Yadav είναι κάτοχος MBA στα Οικονομικά. Στόχος της είναι να απλοποιήσει θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά. Εργάζεται στα οικονομικά για περίπου 25 χρόνια. Έχει κάνει πολλά μαθήματα χρηματοοικονομικών και τραπεζικών για σχολές επιχειρήσεων και κοινότητες. Διαβάστε περισσότερα σε αυτήν βιο σελίδα.

Curtain Bangs vs Blunt Bangs: Difference and Comparison (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6586

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.