„Corbul”, „Un polițist cu explozie întârziată” - remake-uri și continuări ce se vor lansa anul acesta la cinema (2024)

Ce remake-uri și continuări ne vor captiva în viitorul apropiat

Cuprins

  • 1 Ce remake-uri și continuări ne vor captiva în viitorul apropiat
    • 1.1 „The Crow” (2024)
    • 1.2 „The Naked Gun” (2025)
    • 1.3 „Blade” (2025)
    • 1.4 „Final Destination: Bloodlines” (2025)
    • 1.5 „Cronicile din Narnia” (2025)
    • 1.6 „Nosferatu” (2024)
    • 1.7 „Speak No Evil” (2024)
    • 1.8 „Tornade”/ „Twisters” (2024)

Anul 2024 ne va aduce un val de remake-uri și multe reinterpretări promițătoare ale unor filme clasice, care vor captiva publicul cu distribuții și regizori de marcă, apreciază screenrant.com. Viitoarele producții urmăresc să reaprindă pasiunea publicului de azi pentru povești atemporale, fie că vorbim despre remake-uri ale unor filme precum „Corbul” sau „Destinație finală” ori despre rep*rniri ale unor francize de succes precum „Blade”, „Un polițist cu explozie întârziată” sau „Cronicile din Narnia”. Toate intenționează să onoreze succesele trecute, adăugându-le, în același timp, noi perspective.

Chiar dacă mulți spectatori își doresc și povestiri noi și originale în loc de remake-uri, câteva dintre reluările unor succese mai vechi au stârnit, deja, o mare curiozitate în rândul cinefililor. Vi le prezentăm mai jos pe cele mai promițătoare:

„The Crow” (2024)

Noua poveste, care se anunță o reluare întunecată a filmului-cult „Corbul” / „The Crow” (1994), regizat de Alex Proyas, cu Brandon Lee în rolul principal, a generat deja o anticipare puternică. Eric Draven (Bill Skarsgård) este un muzician care se întoarce din lumea de dincolo pentru a se răzbuna pe ucigașii lui și ai logodnicei sale. Dotat cu abilități supranaturale și ghidat de o creatură mistică, Eric își caută dreptatea, bântuind printr-un oraș corupt și sumbru, puternic conturat.

Noul film aduce un omagiu originalului, dar introduce și elemente noi, pentru a captiva publicul. S-a spus deja că Bill Skarsgård („It”, „Castle Rock”) îi aduce lui Eric Draven un amestec unic de intensitate și vulnerabilitate, fiind o alegere interesantă pentru rol. Alături de el o vom vedea pe FKA Twigs, dar și pe experimentatul Danny Huston, care promit să sporească impactul emoțional al acestei povești despre dragoste, pierdere și răzbunare.

Regia: Rupert Sanders

Cu: Bill Skarsgård, FKA Twigs, Danny Huston, Isabella Wei, Laura Birn, Sami Bouajila, Jordan Bolger

Premiera în România: 7 iunie 2024

„The Naked Gun” (2025)

Remake al popularei comedii „Un polițist cu explozie întârziată” / „The Naked Gun: From the Files of Police Squad!” (1988), în care Leslie Nielsen juca rolul detectivului Frank Drebin, noul film scris și regizat de Akiva Schaffer îl va avea pe Liam Neeson în rolul lui Frank Drebin Jr., fiul fostului polițist care stârnea râsete prin stângăciile lui. Se așteaptă ca îndrăgita serie de comedii inaugurată cu filmul din 1988, care parodia inteligent genul polițist, să-și facă o revenire triumfală în preferințele publicului. Noua comedie „The Naked Gun” va fi scrisă de Seth MacFarlane, cunoscut pentru succese ca „Family Guy” și „Ted”, împreună cu o echipă de scenariști. Distribuția condusă de Liam Neeson este considerată, de asem*nea, un atu, care va fermeca o nouă generație povestindu-i șirul de ghinioane și peripeții ale unui detectiv împiedicat, dar imposibil de oprit.

Regia: Akiva Schaffer

Cu: Liam Neeson, Malik Jubal

Premiera: 28 iulie 2025

„Blade” (2025)

La mai mult de două decenii de la lansarea filmului „Blade” (1998), în care Wesley Snipes îl juca pe emblematicul vânător de vampiri, carismaticul Mahershala Ali („Greenbook: O prietenie pe viață”) preia rolul lui Blade și anunță intrarea cu vampiri în Universul cinematic Marvel. Alături de el îi vom vedea pe Delroy Lindo și pe Mia Goth, iar regia va fi semnată de Yann Demange. Se estimează că așteptata relansare a lui Blade, extinsă acum în universul Marvel, va injecta o energie binevenită legendarei francize.

Trilogia originală „Blade”, cu Wesley Snipes în rolul titular, a avut un impact de durată asupra filmelor cu supereroi, prin combinația sa unică de acțiune, horror, fantastic și benzi desenate. Se așteaptă, de asem*nea, ca Blade să apară și în alte filme din universul Marvel, ca „Avengers: The Kang Dynasty” și „Avengers: Secret Wars”, ceea ce a sporit entuziasmul fanilor.

Regia: Yann Demange

Cu: Mahershala Ali, Delroy Lindo, Mia Goth, Aaron Pierre

Premiera în România: 7 noiembrie 2025

„Final Destination: Bloodlines” (2025)

Franciza horror în centrul căreia se aflau tot felul de premoniții sinistre revine cu „Final Destination: Bloodlines”, la un sfert de secol de la lansarea primului film din serie, „Destinație finală” / „Final Destination” (2000). Noul film regizat de Zach Lipovsky și Adam B. Stein urmează povestea seriei originale de filme – protagonistului i se oferă o viziune a unui eveniment care urmează să curme mai multe vieți, pentru ca el să poată împiedica (utilizând aceste informații) propria moarte, dar și pe a altora. Ulterior, cei care au scăpat au însă accidente bizare, care îi ucid unul câte unul.

Considerată una dintre cele mai reușite francize horror ale tuturor timpurilor, „Final Destination” are, în noua versiune, și o distribuție promițătoare, în care revine emblematicul Tony Todd (un veteran al seriei originale), alături de talentații Brec Bassinger, Teo Briones și Richard Harmon, ceea ce promite să aducă un amestec de familiaritate și noutate francizei.

Regia: Zach Lipovsky, Adam B. Stein

Cu: Tony Todd, Brec Bassinger, Teo Briones, Richard Harmon

Premiera în România: 2025

„Cronicile din Narnia” (2025)

Îndelung așteptata relansare a seriei „Cronicile din Narnia”, care a stârnit deja entuziasmul fanilor, va fi găzduită de Netflix. Trilogia originală, încheiată în 2010, le-a oferit fanilor o lume bogată, personaje de neuitat și o poveste atemporală despre curaj, prietenie și lupta eternă dintre bine și rău. După vestea că Greta Gerwig va fi regizoare și scenaristă pentru cel puțin două dintre noile filme ale francizei, așteptările ca noua serie să o depășească pe cea anterioară au crescut exponențial.

Abordarea distinctă a Gretei Gerwig, exemplificată de apreciatele ei filme anterioare („Lady Bird”, „Fiicele doctorului March”, „Barbie”), promite să infuzeze lumea din Narnia cu o perspectivă nouă, rămânând în același timp fidelă poveștilor clasice ale lui C.S. Lewis.

Regia: Greta Gerwig

Data premierei încă nu a fost stabilită

„Nosferatu” (2024)

Regizorul Robert Eggers și-a asumat sarcina monumentală de a reface capodopera lui F.W. Murnau din 1922, „Nosferatu” / „Nosferatu, eine Symphonie des Grauens”, cu Max Schreck, Gustav von Wangenheim și Greta Schröder în rolurile principale, care a influențat major istoria filmului, iar așteptările cu privire la acest proiect sunt imense.

După „Vrăjitoarea”, „The Lighthouse” și „Vikingul”, Eggers ne promite o versiune nouă și ambițioasă a poveștii, a cărei distribuție îi include pe Nicholas Hoult în rolul lui Thomas Hutter, pe Lily-Rose Depp în rolul lui Ellen și pe Willem Dafoe în rolul profesorului Albin Eberhart Von Franz, alături de care îi vom vedea pe Emma Corrin și pe Aaron Taylor-Johnson. Rolul înfiorătorului conte-vampir Orlok, alias Nosferatu, va fi jucat de Bill Skarsgård.

Regia: Robert Eggers

Cu: Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Willem Dafoe, Emma Corrin, Aaron Taylor-Johnson

Premiera în România: 3 ianuarie 2025

„Speak No Evil” (2024)

Remake al horrorului danez cu același nume lansat în 2022, filmul lui James Watkins („Oglinda neagră”, „Atac de Ziua Națională”) urmărește două familii care se împrietenesc în vacanță. Familia americană este invitată apoi să petreacă weekendul la casa de la țară a fermecătoarei familii britanice de care s-a apropiat, dar ieșirea lor ia, în curând, o întorsătură neliniștitoare, pentru ca în final totul să se transforme într-un coșmar.

O poveste îndrăzneață, care examinează pericolul încrederii totale în străini, „Speak No Evil” are un final întunecat, care a stârnit dezbateri aprinse, inclusiv despre limitele poveștilor de groază. S-a spus că acest viitor remake american regizat de James Watkins are potențialul de-a se ridica la nivelul originalului danez. Prezența lui James McAvoy („Remușcare”) și a lui Mackenzie Davis („Vânătorul de recompense 2049”) în rolurile principale mărește și mai mult așteptările, ambii actori fiind cunoscuți pentru capacitatea de a susține personaje complexe și intense, capabile să confere autenticitate poveștii.

Regia: James Watkins

Cu: James McAvoy, Aisling Franciosi, Mackenzie Davis, Scoot McNairy

Premiera în România: 13 septembrie 2024

„Tornade”/ „Twisters” (2024)

Continuarea celebrului „Twister” (1996), regizat de Steven Spielberg, „Twisters” (2024) este plasat la ani distanță de acțiunea filmului original. S-a spus că abilitățile de povestitor ale regizorului Lee Isaac Chung (nominalizat la Oscar pentru regia filmului „Minari”) și ochiul lui exersat în a surprinde emoțiile umane în mijlocul unor circ*mstanțe extraordinare îl fac alegerea ideală pentru a insufla o nouă viață acestei povești îndrăgite.

Distribuția îi are în frunte pe Daisy Edgar-Jones („Oameni normali”, „Acolo unde cântă racii”) și pe Glen Powell („Iubesc să te urăsc”), alături de care îi vom vedea pe Maura Tierney („Aventura”), Anthony Ramos („Visuri într-un cartier din New York”) și Kiernan Shipka („Instalatorii de la Casa Albă”).

Noul film, care se așteaptă să aibă o narațiune dinamică și captivantă, a fost descris ca o continuare liberă a originalului, invitând o nouă generație în lumea curajoasă și entuziastă a urmăririi furtunilor. Se așteaptă, totuși, ca în film să o revedem și pe Helen Hunt, care și-ar putea relua rolul lui Jo, și ca filmul de acum să-i aducă un omagiu regretatului Bill Paxton (care a jucat rolul principal masculin în filmul original).

Regia: Lee Isaac Chung

Cu: Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos, Brandon Perea, Daryl McCormack

Premiera în România: 19 iulie 2024

Citește și:

  • „Power Couple România” revine cu sezonul 2 la Antena 1. Primele detalii
  • Loredana Iordache, gata de un rendez-vous special! „Sunt convinsă că voi trăi nişte sentimente de neegalat”. EXCLUSIV
  • Clanul, episodul din 15 aprilie 2024. Tudor, față în față cu fratele lui. „Mamă, omul ăsta minte cum respiră!”
  • Cum arată noul apartament al Andreei Tonciu. Doar dormitorul a costat peste 10.000 de euro
  • Ethan Hawke, apariție de senzație pe covorul roșu alături de fiica sa. Cei doi au roluri importante în filmul „Wildcat”

Premiere Cinema

PE ACELAȘI SUBIECT

„Război civil” ajunge la cinema. De ce filmul cu Kirsten Dunst a stârnit un val de discuțiiCitește mai multe

„Sărmane creaturi”, filmul care uimit lumea, s-a lansat pe Disney Plus. Poveste, trailer, distribuțieCitește mai multe

Şerban Pavlu şi Sergiu Costache sunt Dumnezeu şi Sfântul Petru în filmul „Băieții buni ajung în Rai”. Când e programată premieraCitește mai multe

Noul film al lui Bong Joon Ho, „Mickey 17”, a fost amânat pentru 2025. Care este motivulCitește mai multe

„Ultimul jaguar negru”, o prietenie care topește inimile. Filmul franțuzesc, cu Lumi Pollack în rol principal, a ajuns la cinemaCitește mai multe

„Argylle: Superspionul”, o aventură palpitantă și sexy, sosește în cinematografe. Trailer, povesteCitește mai multe

„Familiar”, o poveste despre modul în care trecutul răvășește viața unei familii, a intrat în cinematografeCitește mai multe

„Ferrari”, viața ca o competiție. Filmul cu Adam Driver, Penélope Cruz și Shailene Woodley ajunge la cinemaCitește mai multe

„Iubesc să te urăsc” ajunge la cinema. Filmul cu Sydney Sweeney și Glen Powell vrea să readucă în atenție comedia romanticăCitește mai multe

Tot ce știm despre așteptatul film „Wonka”. Distribuție, data lansării, trailerCitește mai multe

Urmărește-ne pe Google News

„Corbul”, „Un polițist cu explozie întârziată” - remake-uri și continuări ce se vor lansa anul acesta la cinema (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6303

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.